top of page

Mediteren en zelfheling

Het belang van mediteren

Door elke dag een moment in stilte door te brengen, gaat een mens meer vreugde en rust ervaren. Mediteren doorbreekt de stroom van gedachten en zorgt ervoor dat de liefde meer kan stromen vanuit het hart. Mediteren versterkt de gezondheid en de innerlijke balans. Je komt door meditatie meer in je kracht en je vindt antwoorden in jezelf door de weg naar binnen te maken. Voor de meeste mensen is het heel lastig om vijf à tien minuten stil te zitten, zonder enkele prikkel van buitenaf. Het kan zorgen voor een enorme onrust en drang om iets te gaan doen.

 

Wanneer een mens zichzelf aanleert om iedere dag ongeveer tien minuten in stilte te gaan zitten en daarbij rustig in- en uitademt, heeft dit al een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. De onrust zal steeds minder worden en ook de ademhaling zal steeds rustiger gaan. Hierdoor kan je op een vrij eenvoudige maar effectieve manier in verbinding komen met je hart en de rest van je lichaam. Op het web zijn tal van wetenschappelijke artikelen terug te vinden over de gunstige effecten van meditatie. Als je daar nieuwsgierig naar bent is het prima om daar onderzoek naar te doen. Om geen onnodige tijd te verliezen, zou mijn advies zijn om zelf zo snel mogelijk te starten met dagelijkse meditaties van tien minuten. Een voetballer leert de kneepjes van het vak ook op het veld en niet uit een boek. Dat idee. Natuurlijk mag je ook langer dan tien minuten per dag mediteren, alleen is het belangrijk dat je de lat niet te hoog voor jezelf legt. Het gaat er juist om dat je op een ontspannen manier jezelf iets gaat aanleren. Het is het mooiste als je iedere ochtend je wekker een kwartiertje eerder zou zetten dan je normaal gesproken doet om de dag te beginnen met een (vroege) ochtendmeditatie. Juist op het moment wanneer ‘de wereld’ nog slaapt, is jouw bewustzijn het meest toegankelijk voor universele wijsheid die je verkrijgt omdat jouw ademhaling zich gaat afstemmen om de universele hartslag. Daarnaast is ieder moment geschikt, waarvan jij voelt dat het voor jou fijn is! Als je geen enkel moment op de dag geschikt vindt, dan is het belangrijk dat je hier toch ruimte voor gaat scheppen. Je bent tenslotte zelf leider over jouw dagschema.

Het belang van zelfheling

Als je open staat voor nog een extra verdiepende stap, kom ik uit op het thema zelfheling. Door het luisteren naar gesproken meditaties, visualisaties en soulhealings kan er in jou een stukje energetisch proceswerk plaatsvinden. Dit betekent dat je, door te gaan luisteren naar bovenstaande hulpmiddelen, in jezelf een stuk heling kunt laten plaatsvinden. Door middel van een gesproken boodschap, al dan niet ondersteund met mooie muziek, klank of natuurgeluiden, kan je bewerkstelligen dat je steeds beter in je vel gaat zitten.

 

Regelmatig mediteren kan bijdragen aan:

❁          Betere concentratie,

❁          Minder stress,

❁          Meer ontspanning,

❁          Meer verbinding met je hart,

❁          Meer contact met je lichaam,

❁          Het verkrijgen van meer inzichten,

❁          Beter slapen,

❁          Meer balans,

❁          Meer energie, vitaliteit en flow,

❁          Een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen,

❁          Het versterken van je intuïtie,

❁          Meer verbinding met de engelen en de spirituele gidsen,

❁          Meer vertrouwen in het leven zelf,

❁          Het afnemen van fysieke en mentale klachten.

Deze lijst kan nog aangevuld worden, maar bovenstaande geeft voldoende reden om het serieus te onderzoeken lijkt me.

Meditatie vervangt geen therapie, medische hulp en ook geen medicatie. Bij ziekte en andere kwalen wordt altijd aangeraden de huisarts te raadplegen. Alle meditaties op deze website zijn bedoeld voor mensen die zich gezond voelen.

bottom of page